Feestganger gooit drinkwater in drankje

door The Vremde Mirror

Het parket van Antwerpen onderzoekt de oorzaak van de coma waarin een drugsverslaafde is verzeild. Zij was in een dancing in Lier plots ziek geworden en is in allerijl met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens omstanders werd er door een onbekende feestganger drinkwater in haar drankje gegooid.

Onbezonnen jeugdigheid of in de luren gelegd door een maligne feestganger? Drinkwater op feestjes een steeds groter probleem.

Onbezonnen jeugdigheid of in de luren gelegd door een maligne feestganger? Drinkwater op feestjes wordt een steeds groter probleem.

U kent het vast wel. U bent aanwezig op een aangelegenheid waar u verplicht uitgelaten hoort te doen en begint te dansen. U krijgt dorst van al die fysieke vermoeienis en wil aan uw drankje lurken. Maar dan bedenkt u zich net op tijd. Misschien heeft er iemand achter uw rug terwijl u vrolijk stond te huppelen wat drinkwater in uw drankje gedaan. Heel vervelend. U kiepert uw te nuttigen glas in de toiletten leeg, snuift er nog een lijntje, maar intussen is uw hele avond wel verpest.

‘We hadden haar nog zo gewaarschuwd,’ getuigen vrienden. ‘Experimenteer niet met drinkwater.’

De reeds op jonge leeftijd drugsverslaafde Lise lijkt naar ze geluisterd te hebben, maar ligt nu wel in coma. ‘Had ze maar drugs gebruikt,’ zuchten haar vrienden nu, want volgens ooggetuigen is ze slachtoffer geworden van een feestganger met kwalijke intenties.

Het is nog wachten op het toxicologisch onderzoek, maar toxicologen achten het plausibel dat haar drankje met drinkwater werd gemengd. ‘We zien het steeds vaker,’ bevestigen die. ‘Jongeren willen op een feestje gewoon lekker een drankje consumeren met alleen een onbekend poedertje in, maar kappen zonder het te beseffen een overdosis drinkwater naar binnen.’

‘Drinkwater betreft een afgeleide van H2O, dat in zuivere vorm nauwelijks te drinken is, en aangelengd wordt met kalk, streptokokken en coliforme bacteriën. Bovendien is het kleur- en smaakloos en kan het sporen van gluten bevatten wat het extra gevaarlijk maakt,’ waarschuwen de toxicologen nog.