Vers geperst asbest even ongezond als cornflakes

door The Vremde Mirror

Dacht je gezond bezig te zijn door iedere ochtend bij het ontbijt een stukje vers geperst asbest te verorberen? Volgens een Britse studie is dit veel minder heilzaam dan tot nog toe werd aangenomen. Diëtisten raden daarom aan voldoende te variëren en ook andere producten zoals de asbestsmoothie eens een kans te geven of diabetescornflakes, mits dit onder streng medisch toezicht gebeurt.

Is vers geperst asbest even ongezond als dit kommetje cornflakes? Meer en meer wordt beweerd van wel.

Is vers geperst asbest even ongezond als een kom cornflakes? Meer en meer wordt beweerd van wel.

In vele huiskamers is het een vertrouwd tafereel aan de ontbijttafel. Ouders willen niet dat hun kroost met een lege maag naar school vertrekt en geven ze daarom wat vers geperst asbest. Het is vast en vezelrijk voedsel, meestal ook glutenvrij, en je krijgt erna niet gauw honger wat de zin in suikerrijke en vettige snacks overdag doet afnemen.

Al deze voordelen moeten nu genuanceerd worden. Onderzoek heeft uitgewezen dat door de hoge densiteit van asbest de calorische waarde zeer hoog is. Beter is daarom om het asbest voldoende te verhitten totdat het vloeibaar wordt en aan te lengen met een andere vloeistof dan drinkwater zoals cola om het positieve gezondheidseffect niet teniet te doen.

De cornflakeslobby gaat zelfs een stapje verder en beweert dat asbest kankerverwekkend is. Een lastercampagne volgens de asbestindustrie. In geen enkel opzicht slim aldus voedingsdeskundigen. ‘Door alles in het hoekje van kanker te duwen, ontstaat er bij de bevolking een soort van immuniteit tegen dit soort berichten. Het is beter om spaarzaam om te springen met termen als kankerverwekkend.’