Onderzoeksrechter ondertekent slecht rapport dochter

door The Vremde Mirror

Onderzoeksrechter Leroux voelt zich bedrogen. Hij ondertekende zonder het te weten een barslecht rapport van zijn dochter (10), die door een nijpend personeelstekort bij justitie ook zijn griffier is. Zij hield hem voor een aanhoudingsbevel te ondertekenen.

De onderzoeksrechter ondertekende dit rapport, maar dacht dat dat het een aanhoudingsbevel was.

‘Onderteken dit aanhoudingsmandaat nog snel voor ik ga slapen. Lees het een andere keer maar eens. Ik ben moe en moet morgenvroeg naar school.’

Omdat dochterlief door een personeelstekort bij justitie niet alleen de chauffeur, advocate en secretaresse van de onderzoeksrechter is, maar ook zijn griffier, zette onderzoeksrechter Leroux nietsvermoedend zijn handtekening onder een abominabel schoolrapport van zijn tienjarige dochter. En niet onder een aanhoudingsbevel van een verdachte voor moord, die zo op vrije voeten is.

Er is inmiddels een tuchtonderzoek gestart naar de dochter van Leroux. In afwachting wordt ze overgeplaatst naar de keuken van de rechtbank van eerste aanleg met doorgroeimogelijkheden naar het Hof van Cassatie.

‘Ze bezoedelt het vertrouwen in justitie,’ oordeelt advocaat Jef Vermassen, die bang is dat advocaten alleen nog op procedurefouten zullen pleiten. ‘Dat zou voor de perceptie van justitie dodelijk zijn.’

Het is nog onduidelijk of de chauffeur, griffier, secretaresse en advocate van Leroux kan aanblijven als zijn tienjarige dochter. Dat liet de onderzoeksrechter weten bij monde van zijn advocate.