‘Nuance is morsdood. Ja, echt zo dood als een pier.’

door The Vremde Mirror

De 33-jarige Mathieu, een Brasschaatse vastgoedmakelaar, deed op Facebook enkele forse uitspraken die hij weigert te nuanceren. ‘Nuance is morsdood. Ja, echt zo dood als een pier.’

mathieu1

‘Ik blijf erbij. Waar vind je nog nuance? Nergens.’

De exacte aanleiding van zijn tirade is onduidelijk, maar laten we aannemen de Slag bij Waterloo in 1815.

‘Nuance ligt niet in comateuze toestand, dan is er nog sprake van leven. Is er al lang niet meer.’ Mathieu is honderd procent zeker van zijn zaak. ‘Omdat ik altijd gelijk heb. En mijn uitspraken mijn standpunt bewijzen.’

‘Je wordt er werkelijk overal mee geconfronteerd. Laatst zat ik in een restaurant. Er was ook een man over wie verdere details ontbreken. Die zag je zo denken dat alle mensen ongenuanceerde zakken zijn. Vanwaar haalt hij die pretentie?’

Het mag duidelijk zijn. Mathieu is de afwezigheid van nuance in onze maatschappij grondig beu. ‘Nuance is morsdood. Er bestaan geen andere woorden voor.’

Vrienden van Mathieu schrikken niet van zijn uitlatingen. ‘Mathieu mag dan wel een vorte sos zijn die eten geeft aan illegale vluchtelingen, ze daarna in zee duwt, ze eruit haalt om ze te voederen en weer in zee duwt, hij vindt dat alle werklozen, Walen en vakbondsafgevaardigden luie profiteurs zijn die ons systeem kapotmaken. Hij hecht veel belang aan nuance.’

Op LinkedIn zet Mathieu de deur evenwel op een kier. ‘Enerzijds is nuance dood. Anderzijds ook.’