Open VLD: ‘Euthanasie pijnlozer dan verkiezingen’

door The Vremde Mirror

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 wil Open VLD euthanasie plegen. Volgens politicologen de meest humane en eerbare oplossing voor iedereen. ‘Maar bovenal een primeur in de geschiedenis van de vaderlandse politiek,’ glundert voorzitster Gwendolyn Rutten.

rutten

Goesting in de toekomst!

‘Euthanasie is beter dan nieuwe campagnes op touw zetten waarin kiezers als mentaal geretardeerde kleuters of veldrijders worden aangesproken.’

Zelden is men het zo eens geweest met voorzitster van Open VLD Gwendolyn Rutten. ‘We hebben niks te verliezen. Euthanasie is pijnloos, het is hip en de meest effectieve manier om verkiezingen op een waardige manier te overleven. We moeten lef durven tonen, dat het anderen moge inspireren.’

Rutten krijgt er welhaast vleugels van. ‘Waarom niet aan mensen met een uitkering vragen om in ruil euthanasie te plegen?’

Zelfs de eigen achterban staat achter Rutten. ‘We hebben hiermee te lang gewacht,’ klinkt het daar. ‘Een hoop ellende kon worden vermeden. In het geval van ondraaglijk lijden zonder uitzicht is euthanasie de enige uitweg. En zo voeren we nog eens iets uit dat in ons partijprogramma staat.’

‘Jammer dat er niemand anders mee op de trein springt,’ geeft Rutten toe. ‘Bij CD&V springen ze liever ervoor en bij sp.a staat er op lijden geen bovengrens.’

Maar al bij al deert dit Rutten niet. ‘Ik begin weer goesting in de toekomst te krijgen,’ jubelt ze.