Fietser in shock nadat automobilist hem voorrang verleent

door The Vremde Mirror

In het landelijke Kessel beleefde een 16-jarige fietser de schrik van zijn leven. Deze namiddag omstreeks 13 uur wilde hij een kruispunt oversteken, terwijl de auto komende van links niet doorreed, zelfs stilstond. De brandweer moest de fietser van zijn fiets sleuren. Die werd zwaar in shock naar het ziekenhuis van Lier overgebracht.

Uit respect voor het slachtoffer wordt de fiets onherkenbaar in beeld gebracht.

Uit respect voor het slachtoffer wordt de fiets onherkenbaar in beeld gebracht.

Het spijtige voorval deed zich voor terwijl vele schoolgaande jongeren zich naar huis verplaatsten. Zij kunnen allemaal rekenen op psychologische bijstand of een spuitje van het CLB.

Volgens de wetsdokter volgde de fietser de gangbare redenering om het verkeer anno 2016 te overleven, die zegt dat alle automobilisten impotente hufters zijn met de verstandelijke ontwikkeling van een eencellige amoebe en dat je daar best rekening mee houdt. Zeker op kruispunten waar je officieel voorrang hebt. Dat breekt hem ironisch genoeg zuur op.

‘We zijn aan iets heel ergs ontsnapt,’ beseft ooggetuige Jef. ‘Voor hetzelfde geld krijgt die jongen een beroerte van het schrikken. Dat hij maar een beetje van zijn melk is, toont zijn mentale sterkte aan. Ik duim voor hem.’

‘Nipt een menselijk drama vermeden,’ oordeelt Ludwig die het ook zag gebeuren en zelf een ervaren fietser is. ‘Ik heb het vijftien jaar geleden ook eens meegemaakt. Ik reed op een fietspad en een auto die zijn oprit wilde oprijden, deed dat pas nadat ik gepasseerd was. Was het bewust of niet, dat is nog steeds een raadsel. Maar ik weet dus wat het is. Sterkte aan het slachtoffer, zijn familie en vrienden.’

De 16-jarige fietser die veel hartverwarmende reacties krijgt verkeert gelukkig niet in levensgevaar. De op de rechterrijstrook ongelukkig geparkeerde wagen werd meteen weggetakeld.