Matthias vertrouwt blind op Buienradar en nu is hij zeiknat

door The Vremde Mirror

Wat een idyllisch fietstochtje moest worden over beloken fietspaden langs met lintbebouwing bezaaide Vlaamse steenwegen, is voor een zekere Matthias uitgedraaid op een nachtmerrie. Het zoveelste bedrog van Buienradar dat nu door kwatongen ervan verdacht wordt een socialist te zijn.

buienradar

Buiten stortregende het, overstroomden riolen en deelde de Civiele Bescherming zandzakjes uit, binnen checkte Matthias Buienradar. Die gaf sporadisch lichte regen weer.

En dus kroop Matthias zijn fiets op als een koene flandrien. ‘Het viel me vrij snel op dat het stortregende, ook de straten stonden behoorlijk blank. Dat zie je niet elke dag. Toen de jeansbroek en sweater die ik droeg aan mijn lijf kleefden en ik plots 5 km/uur sneller ging fietsen door het gunstige aerodynamische effect begon ik pas echt onraad te ruiken,’ meldt hij in een persbericht.

Droeg hij dan geen regenjas? ‘Dat is een principieel gevoelige kwestie,’ blijft Matthias vaag.

Feit is wel dat de inhoud van zijn tas de strijd niet ongeschonden heeft overleefd. Behalve enkele middeleeuwse boeken (eerste druk) en een gescheurd pak oploskoffie (250 gram) vervoerde hij ook talloze vingerafdrukken. ‘De boeken hebben al meer oorlogen meegemaakt, maar de weggespoelde vingerafdrukken vallen zeer moeilijk te restaureren,’ betreurt hij.

‘Matthias geeft ruiterlijk toe dat hij ondanks eerdere negatieve ervaringen Buienradar iets te optimistisch interpreteerde. Maar dit heeft alles met vertrouwen te maken. Het is nu aan Buienradar om de vertrouwensbreuk in de vorm van een morele schadevergoeding te herstellen,’ laat zijn advocaat nog weten.

Volgens een enkeling is Matthias een kalf, volgens de meesten een onbaatzuchtige held die ze zelf hadden willen zijn. Volgende week krijgt hij voor al zijn verdiensten van de KU Leuven een eredoctoraat. Dat zegt wel genoeg.