Saskia snijdt in zichzelf voor Johan Van Overtveldt

door The Vremde Mirror

Saskia (14) is stapelverliefd op Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA). Lange tijd beantwoordde die haar liefde niet, tot ze in zichzelf begon te snijden. ‘Toen wist ik: ze meent het,’ vertelt een openhartige Van Overtveldt. Het begin van een inspirerend liefdesverhaal.

Een zichtbaar smoorverliefde Van Overtveldt.

Een zichtbaar smoorverliefde Van Overtveldt.

‘De pijn van de gapende hartvormige vleeswond in mijn linkerarm stelt niets voor als ik eraan denk welk plezier ik hem hiermee doe,’ dagdroomt een dolgelukkige Saskia.

‘Dat hij mijn liefde niet meteen aanvaardde, begrijp ik wel,’ zegt Saskia. ‘Een viriele adonis als Johan wordt langs alle kanten belaagd door puberende tienermeisjes. We zijn nu samen aan het overleggen of ik uit onvoorwaardelijke liefde voor hem nog een voet zal amputeren of gewoon ineens mijn beide benen.’

‘Saskia is een voorbeeld voor ons allen,’ bewierookt Van Overtveldt zijn toekomstige verloofde. ‘Ze zet de tering naar de nering in een economisch moeilijk tijdsgewricht. En ja, wie snijdt die lijdt. Maar het is de plicht van iedere burger om per kilogram lichaamsgewicht zo efficiënt mogelijk te functioneren.’

‘Ik wil iedereen dan ook oproepen zijn steentje bij te dragen,’ gaat hij verder. ‘Denk na over welk lichaamsdeel het minst productief is. Haal dat weg. Dat mag met de botte bijl, maar een keukenmes kan ook vervaarlijk doelmatig zijn. Minder lichaam is minder lichaam om te voeden en meer tijd om te werken.’

Dat wil Van Overtveldt nog kort illustreren. ‘Een ambtenaar kan perfect een been of twee missen. Alleen al qua gestructureerde uitstapjes naar de koffieautomaat betekent dat een verhoogd rendement dat de schatkist miljoenen oplevert.’