VTM vindt plots Bart De Wever in het beeldarchief

door The Vremde Mirror

In het archief van VTM blijken beelden te zitten van Bart De Wever. De politicus oogt opmerkelijk bedaard en heeft duidelijk geen besef dat hij gefilmd wordt.

vtmbdw

Op de beelden, die dateren uit mei 2015, is te zien dat Bart De Wever aan een tafel zit terwijl hij keuvelt met een iets oudere man, waarschijnlijk een van zijn beste vrienden. Volgens bronnen dicht bij het onderzoek zijn vertrouwenspersoon.

Aan hun gedrag zie je dat het niet de eerste keer is dat ze elkaar ontmoeten, het gaat er bijzonder gemoedelijk en amicaal aan toe, zoals dat gebruikelijk is onder intimi.

En tja, waar hebben boezemvrienden het zoal over? De persoonlijke malaise, het werk, de politieke actualiteit en voetbal. Ze wisselen complimentjes uit en de getelefoneerde plaagstoten versterken de reeds hechte vriendschapsband.

In het gesprek van tien minuten zie je dat vooral De Wever aan het woord is. Hij heeft duidelijk nood aan een moment om zijn hart te luchten. Zoals het een echte vriend op wie je altijd kan rekenen betaamt, luistert zijn nog niet geïdentificeerde gesprekspartner aandachtig, toont begrip en praat op hem in zonder opdringerig te worden of hem tegen te spreken.

De beelden werden per toeval ontdekt. VTM sluit niet uit dat er nog oude beelden van Bart De Wever zullen opduiken.