Significant deel van politici zegt ook maar wat

door The Vremde Mirror

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een significant deel van de politici ook maar wat zegt. Politici bestrijden dit.

De resultaten van het onderzoek stuiten op veel weerstand zowel bij de meerderheid als de oppositie. Een overzicht van de meest opvallende reacties.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vindt dit een stigmatiserende en gevaarlijke uitspraak. ‘Vannacht heb ik gedroomd van eenhoorns die in een Ferrari tegen 300 kilometer per uur racen door Molenbeek terwijl ze Alors on danse brullen. En dat na hun passage alles proper was. Tot hoe laat is de frituur open?’

Kris Peeters (CD&V) beaamt dat. ‘Je kan niet zomaar zeggen dat een azerty-klavier te verkiezen valt boven een qwerty-klavier. Dat is onnodig provocatief. Zo vind ik het niet wijs van Francine dat ze van wit brood overschakelt op prijziger volkorenbrood net nu ze een week werkloos is.’

Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft ook een mening over de materie. ‘Ik slaap altijd met mijn rug naar Mekka. Altijd.’

John Crombez (doet iets bij sp.a) probeert het anders te bekijken. ‘Ik wil gewoon een beetje dromen/rond de dingen die ik voel/en de zee, ik weet het zeker/dat ze weet wat ik bedoel. Toon Hermans.’

Voorzitter van N-VA Bart De Wever vat de hele kwestie mooi samen. ‘Ik ga op reis en laat thuis: Ben Weyts, de moslims, de vluchtelingen, de werklozen, de sossen, de Walen, de Europese Unie en Merkel. Het is uw beurt Zuhal.’