The Vremde Mirror ontslaat Recep Tayyip E.

door The Vremde Mirror

De eloquentste satiricus van zijn tijd Recep Tayyip E. is door The Vremde Mirror op staande voet ontslagen. Dat heeft de redactie uit betrouwbare bron vernomen. Zijn positie was onhoudbaar geworden.

erdogan2

Recep Tayyip E. leidde een dubbelleven waarbij zijn privéleven niet langer te rijmen viel met zijn bezigheden als satireschrijver. Om dwingende redenen heeft de Raad van Bestuur van The Vremde Mirror hem dan ook ontslagen.

‘Ondanks zijn lelijke snor was hij een gerespecteerd collega,’ vertelt redacteur Siegfried Bracke (pseudoniem voor Valère D.S.). ‘Ik moest altijd hard lachen met zijn moppen over een geitenneukende Erdogan. Alsof hij er zelf bij was. Ik zeg het niet gauw, maar bij vlagen was hij even bijtend en spitsvondig als Geert Hoste.’

Vriend en vijand zijn het erover eens. Talent had Recep Tayyip E. in overvloed. Hetgeen hij mengde met een flinke scheut idealisme. Denk aan zijn spitse pleidooi voor meer vrouwen bij IS of hoe hij de hypocriete houding van het Westen op de korrel nam of die keer dat hij in zijn eentje de vluchtelingenproblematiek oploste.

Toch wil de Raad van Bestuur van The Vremde Mirror niet te zwaar tillen aan het voorval. ‘Uiteindelijk is Recep Tayyip E. ook maar een fascistoïde varkenskop wiens ponem te lang heeft gebaad in de stront geperst uit zijn eigen nazikont en daardoor chronisch uit zijn mallotenmuil stinkt.’

Er is ook al aan vervanging gedacht. Het is alleen nog onduidelijk vanaf wanneer u de columns van Mia Doornaert uitsluitend op The Vremde Mirror kunt lezen.