Ruben (7) bewaart hostie voor thuis en nu gaat hij naar de hel

door The Vremde Mirror

Ruben (7) beleefde een eerste communie in mineur. Nadat tante Rani maar niet wilde afzeggen voor zijn communiefeest, heeft hij zich rechtstreeks weten te kwalificeren voor de hel. De balsturige ketter bewaarde zijn hostie voor thuis.

hell

Met een handige schijnbeweging vlak voor de neus van meneer pastoor wist Ruben de hostie in zijn zak te smokkelen. Zijn ouders koesterden geen argwaan tot ze thuis de akelige ontdekking deden.

‘Het is geen complete verrassing,’ bekent papa Axel (36). ‘We vreesden al langer dat zijn obsessie om alles uit plastic te verzamelen tot grotere drama’s zou leiden dan de verminking van mama’s borsten.’

Zus Amélie (1,5) roept op tot clementie. ‘Mijn broer heeft een misstap begaan, maar het blijft wel mijn broer. En zijn we niet allemaal jong geweest? Iedereen heeft recht op een tweede kans. Wielrenners, dan mijn broer ook.’

Mama Saskia (35) is onverbiddelijk. ‘We hebben hem opgesloten in onze vochtige, donkere tuberculosekelder. Wie weet welke toxische dampen een brandstapel verspreidt. Je kan nooit voorzichtig genoeg zijn.’

Toch koestert Ruben aldus blijkt uit zijn laatste woorden nog een sprankeltje hoop. ‘Als ik voor mijn dood stop met geloven, kan ik mijn lot nog afwenden. Laten we bidden.’