Meerijdende trein irriteert wandelaars op perron

door The Vremde Mirror

Je maakt een idyllisch wandelingetje op het perron van spoor 4 en plots verstoort een trein de rust door naast je te komen rijden. Je versnelt je looppas, kijkt verschrikt over je schouders, maar de trein is sneller, zo snel dat hij besluit om ietwat te vertragen. Uit paniek stop je met wandelen. En wat doet de trein? Die houdt halt en opent zijn deuren.

treinn

De situatie is herkenbaar voor velen. Treinen die een station binnendenderen, zich in dezelfde richting bewegen als de wandelaars daar en tot stilstand komen op het moment dat die dit spelletje beu zijn. Een absurd beeld.

Slachtoffer Nadine (52) is twee weken werkonbekwaam. ‘Een man die de Metro leest om de journalistiek of een levensmoeë conducteur zonder zelfmoordneigingen, dat wel. Maar op een treinperron denk je niet meteen aan een confrontatie met een meerijdende trein. Zijn we dan nergens nog veilig?’

Een onbekende reiziger zag de geopende deuren als uitnodiging om in te stappen. Er is nog niet vernomen of er nog iets van hem is vernomen.

De NMBS excuseert zich voor het gênante ongemak. ‘Het is onduidelijk wat zo’n trein bezielt. We worden geconfronteerd met technische problemen van velerlei aard, treinen in beweging zijn gelukkig eerder zeldzaam. We beloven dat dit ook zo blijft.’