Tactisch geblunder kost Club Brugge tweede plaats

door The Vremde Mirror

Crisis in Brugge. De beoogde tweede plaats is niet behaald. Trainer van Club Brugge Michel Preud’homme is snoeihard voor de arbitrage. ‘Het leek er vaak op dat we niet mochten verliezen.’

preudhomme

Voorzitter Bart Verhaeghe kan de ontgoocheling maar moeilijk verbijten. ‘De wil om tweede te worden ontbrak. Dan houdt het op natuurlijk.’

Trainer Michel Preud’homme is niet mild voor zijn spelers. ‘Doelbewuste sabotage van een deel van mijn spelersgroep. Hoe vaak ik ook tactisch bijstuurde, ze weigerden te blunderen op de cruciale momenten. Dat is het verschil met Anderlecht. Daar lukt dat wel. We wisten dat we tegen hen moesten verliezen en toch laten we het na.’

Toch wil hij niet alle schuld in de schoenen van de spelers schuiven. ‘Ik stel vast dat velen ons een tweede plaats niet gunden. De scheidsrechters waren altijd voor ons. Als we vaker een penalty tegen krijgen, dan is die tweede plaats plots wel haalbaar. Moest Anderlecht soms tweede worden?’

In Anderlecht heerst er euforie. ‘Nu niet, dan nooit,’ meent voetbalcommentator Peter Vandenbempt. ‘Met zulk zwak team, dramatisch voetbal en onkundig bestuur nog tweede worden is een ongezien mirakel.’