Toeval? Marcs wachtwoord is ook de naam van zijn hond

door The Vremde Mirror

Het zal je maar overkomen. Je wachtwoord op Facebook blijkt de naam van je hond te zijn. Toeval, bovennatuurlijke krachten of Facebook dat zijn privacy schendt? Marc tast in het duister.

marcfb

‘Weer thuis na een avondje fantastisch voetbal wilde ik mijn geluk kwijt op Facebook,’ doet Marc zijn relaas. ‘Toen viel het me op. Mijn Facebookwachtwoord is ook de naam van mijn hond.’

Hij geeft toe dat die naam niet heel origineel is voor een hond. ‘Sta me toe zijn naam niet prijs te geven. Ondanks dat blijft het schrikwekkend hoe Facebook dit weet. Is het louter toeval? Ik ben niet naïef.’

Het is niet de eerste keer dat er een poging wordt gedaan om Marcs online identiteit te kapen. Zijn Gmail-wachtwoord bleek eerder al de nummerplaat van zijn wagen, zijn verjaardag stemt overeen met het wachtwoord van zijn bankaccount en straffer nog: zijn LinkedIn-wachtwoord is de derde keeper bij de Rode Duivels op het EK. Marc sust dat weg. ‘We moeten nu ook niet gaan complotdenken.’

Dat neemt niet weg dat Marc eraan denkt om de naam van zijn hond te veranderen. ‘Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Tobias, af! Al is dat misschien wat te drastisch.’