Ego Wilmots haakt geblesseerd af voor EK

door The Vremde Mirror

Een domper op de feestvreugde vlak voor het duel tussen Italië en België. Het ego van bondscoach Marc Wilmots is onvoldoende hersteld van een lichte blessure. Wilmots zelf meent dat zijn ego fit genoeg is.

wilmots

Het ego van Marc Wilmots moest vanmiddag het trainingskamp van de Rode Duivels verlaten. Uit een MR-scan blijkt dat het op verschillende plaatsen deukjes vertoont.

Wilmots ontkent dat zijn ego niet speelklaar geraakt. ‘In de groepsfase is topvorm nog niet noodzakelijk. Het is pas in de finale tegen Spanje die we na meerdere geniale tactische ingrepen van Marc Wilmots winnen dat mijn ego topfit hoort te zijn.’

De medische staf van de Rode Duivels denkt daar helemaal anders over. ‘Je merkt dat hij op persconferenties nog wisselvallig voor de dag komt. Hoezo de Rode Duivels niet de topfavoriet voor de Europese titel? We kunnen ons geen risico’s veroorloven.’

Als mogelijke vervanger voor Wilmots’ ego wordt aan Karl Vannieuwkerke en Georges Leekens gedacht. Met voorkeur voor Leekens die meent dat de Rode Duivels met hem aan het roer in februari al Europees kampioen zouden zijn. De eerste zegt zelf het niet gewend te zijn grootheden van het kaliber van Vannieuwkerke te interviewen.