Moderne vrouw is een vorte Waalse sos

door The Vremde Mirror

Volgens CEO van Katoen Natie Fernand Huts nekt de moderne vrouw ondernemers. Een studie van VOKA nuanceert nu deze uitspraak. Want wat blijkt? De moderne vrouw is een vorte Waalse sos.

De uitspraak van Huts zet heel wat kwaad bloed. Hij krijgt nu steun uit onverdachte hoek. Werkgeversorganisatie VOKA liet becijferen dat de moderne vrouw zonder enige uitzondering een vorte Waalse sos is.

Wat wil dit nu zeggen? De studie van VOKA legt uit. ‘Het is te kort door de bocht om de moderne vrouw alleen maar te verwijten dat ze het ondernemerschap bij mannen fnuikt. Ze is de schuld van wel meer: de begrotingsputten, het land dat plat ligt door wilde stakingen, megalomane treinstations met het geld van de Vlaamse hardwerkende schijnzelfstandige, het marxistische regeringsbeleid, het gekrassel van de Rode Duivels, geldverslindende zogezegd onafhankelijke studies, etc.’

In navolging van dit onderzoek liet Huts zelf weten in de toekomst zich genuanceerder uit te laten over de moderne vrouw. ‘Ze treft gewoon schuld aan alles. Zie, een mens is nooit te oud om te leren.’

Over de betrouwbaarheid van VOKA’s methodiek bestaat geen enkele twijfel. Voor de enquête werden 2000 werkloze vrouwen uit het zuidelijke landsgedeelte ondervraagd.