Kusthoreca: er zijn geen Belgische zomers meer

door The Vremde Mirror

Twee dagen droog weer met her en der zonneschijn. De kusthoreca ziet zwarte sneeuw en klaagt de dingen aan. ‘Er zijn geen Belgische zomers meer.’

zon

‘Waar zijn de typische Belgische zomers gebleven?’ Ouderdomsdeken aan de kust en uitbaatster van een café Lucie (86) vraagt het zich af. ‘De laatste keer dat ik die meemaakte was toch zo’n halve week geleden. Regenen dat het deed en er was een bries die de kou afkoelde terwijl de temperatuur steeg naar 16°C. Waar is de tijd?’

De jongeren kunnen het zich nog nauwelijks heugen. IJsjesverkoper Jason (23) denkt dat het voor de jongere generaties kusthoreca moeilijker wordt om steen en been te klagen. ‘De generaties voor ons hebben het voor ons verbrod.’

Zijn vriendin Anouck (22) is het daar volmondig mee oneens. ‘De aarde warmt op, dus zullen we aan de kust harder moeten werken dan onze voorgangers. Een cadeautje van hen waarvoor wij nu het gelag betalen. Ann De Bie lok je met minder naar de kust.’

De horeca aan de kust vreest in ieder geval het ergste nu de typisch Belgische zomer het laat afweten. Zeker met nog twee mooie dagen in het verschiet. ‘De tegenvallende inkomsten kunnen deze zomer hierdoor weleens fel tegenvallen.’