Inspirerend: Jejoen trekt naar Syrië om zeldzame Pokémon te vangen

door The Vremde Mirror

Velen hebben grote dromen en fantaseren er honderduit over, weinigen kruipen uit hun comfortzone om ze na te jagen. Jejoen (21) wel. Deze onverzettelijke jongeman trekt in zijn eentje naar Syrië om een zeer zeldzame Pokémon te vangen. Inspirerend!

Een groepje volwassen mannen jagend op Pokémons.

Beeld uit Syrië: een groepje volwassen mannen jagend op Pokémons.

Morgen trekt Jejoen naar Syrië om een zeldzame Pokémon te vangen. Hij doet dat niet alleen, maar zal zich er aansluiten bij de lokale Pokémonjagers die de grote middelen niet schuwen. ‘Benieuwd welke technieken en trucs ik van hen kan leren en meebrengen naar huis,’ zo vertelde hij aan zijn vader.

Jejoen wil liever niet met zijn kop in de krant en bereidt zich in alle rust voor op de toch wel avontuurlijke trip terwijl vaderlief alsof hij het al jaren doet de pers te woord staat. De twijfels over de missie lacht hij weg. ‘Syrië ligt niet bij de deur, maar is een broeinest van zeldzame Pokémons. Gelukkig dat Jejoen er al eens een verkenningstocht heeft uitgevoerd.’

‘Zonder in detail te willen treden: Jejoen heeft niet de gemakkelijkste jaren achter de rug, maar die zijn voorbij,’ vertelt zijn vader. ‘Ik hoop dat hij voor veel jongeren een grote inspiratiebron kan zijn. Twijfel niet, overwin tegenslag en strijd voor die droom.’

Het is nog onduidelijk hoe lang Jejoen in Syrië zal verblijven. De operatie kan al snel een halfjaar in beslag nemen, spoort hij nog zeldzame Pokémons op een jaar. Wanneer deze held ook moge terugkeren, volgt een ontvangst die hem lang zal heugen. Die heeft hij dan dubbel en dwars verdiend.