Schauvliege: ‘Verbied de Pokémonjacht’

door The Vremde Mirror

Moet de Pokémonjacht verboden worden of niet? Als het van Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) afhangt alvast wel. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) bestudeert de materie nog en wist na een lange nacht een Pikachu te vangen.

pikachu

‘Er is geen wetgeving omtrent het vangen van Pokémons, bovendien is het ook hoogst onduidelijk hoeveel van die beestjes er zijn omdat ze onzichtbaar zijn voor het oog van de mens,’ verkondigt Schauvliege.

De minister wil daarom de Pokémonjacht verbieden totdat natuurkundigen alle Pokémons hebben geteld in Vlaanderen en alle soorten in kaart zijn gebracht.

‘Virtuele beestjes in het wild zijn een gemakkelijke prooi voor jagers. Het ecosysteem en de biodiversiteit komen zo onder zware druk te staan. Bovendien staan we te weinig stil bij het dierenleed. Het is niet omdat de beestjes virtueel zijn dat ze niet echt zijn,’ stipt Schauvliege aan.

Hoewel de minister alleen steun krijgt uit de hoek van mensen met een leven is ze zeker van haar stuk: ‘Onze kleinkinderen zullen ons herinneren als de generatie die zonder gêne bomen kapte in natuurgebied en klopjachten hield op beestjes die niemand kwaad doen. Niet als het aan mij ligt.’

Om ze te behoeden van uitsterven wil minister Weyts alvast een kweekprogramma opstarten voor zeldzame Pokémons.