Joelende sportjournalisten verstoren 100 meter

door The Vremde Mirror

In Rio is gisteravond de olympische finale op de 100 meter ontsierd door joelende en gillende sportjournalisten. Aanleiding was de aanwezigheid van Usain Bolt op de piste. Slechts twee sportjournalisten vielen flauw.

bolt

Het is niet de eerste keer dat sportjournalisten een sportmanifestatie verstoren. Dat wist de organisatie: ‘Ondanks alle getroffen veiligheidsmaatregelen konden toch nog enkele oproerkraaiers het stadion binnensluipen. Ze waren ongeschminkt en ze hadden geen vlag bij zich. Een nieuw soort sportjournalist waarop we niet voorbereid waren,’

De avond van vele toeschouwers is nu vergald. ‘Ik wilde objectief genieten van de aangeboden voorstelling,’ vertelt Dennis (26). ‘En net dan zitten er sportjournalisten in de tribunes die hun kindertijd ter plaatse in verhevigde vorm willen herbeleven.’

‘Weinig Pokémon in het stadion,’ beaamt zijn metgezel Lukas (volwassen).

En Dennis en Lukas moesten de kelk tot op de bodem ledigen. ‘Ineens stond die Bolt voor ons. Een chronisch gebrek aan aandacht, dat zie je zo. Hij zei niet veel tijd te hebben voor vragen en dat we moesten opschieten. Prima, wij ook niet voor kapsones. Doei!’

Dat bleek achteraf om een misverstand te gaan. Bolt zag sportjournalisten in hen. ‘Hij kon toch zelf wel bedenken dat we bewust zonder spandoek in het stadion zaten om verwarring te vermijden. Die microfoon? Dat kan het probleem niet geweest zijn.’