Barry vermeldt alle keren dat hij naar de les ging op zijn cv

door The Vremde Mirror

Barry (20) wil dolgraag een job. Om zijn motivatie in de verf te zetten vermeldt hij alle dagen dat hij naar de les is geweest op zijn cv. ‘Zo weten werkgevers meteen wat ze aan me hebben.’

Barry (links)

Barry (links)

Sommigen zullen Barry een patser vinden. Maar daar maalt hij niet om. ‘Waarom zou je de keren dat je naar de les bent geweest niet vermelden op je cv? Het kan prima op 1 A4’tje. Je kunt het zien als indruk maken. Maar als je zulke sterke troeven hebt, moet je die uitspelen. Het kan het verschil maken.’

13 oktober, 7 november, 12 november, 15 december en 22 maart. Het prijkt bovenaan het cv van Barry.

‘Eenvoudige datums die veel impliciete informatie bevatten. Werkgevers weten in één oogopslag wat voor vlees ze in de kuip hebben. Hieruit blijkt dat ik al heel wat ervaring heb. Maar vooral dat ik een doorzetter ben alsook flexibel, dynamisch en intrinsiek heel gemotiveerd. Een saaie les schrikt me niet af om een maand later al weer te keren’

De terugval tussen 15 december en 22 maart wijt Barry aan de examens waaraan hij niet deelnam, maar verschoof naar tweede zit waar hij niet kwam opdagen. ‘Dat vermeld ik onderaan in een voetnoot. Ik wil potentiële werkgevers niet de gelegenheid geven een foutieve indruk van me te krijgen.’