Geloof in oversteekknoppen neemt toe  

door The Vremde Mirror

Het geloof in oversteekknoppen neemt in regio’s waar de kerk in de voorbije eeuw veel van haar macht moest inboeten almaar toe. Hoewel mensen God achter zich hebben gelaten, aanvaarden ze niet dat er geen hogere macht is: oversteekknoppen.

drukknop

Marcel (60) heeft God niet meer nodig sinds hij in oversteekknoppen gelooft. ‘God beloofde veel, maar Antwerp bleef maar steken in tweede klasse. Op den duur trek je dan wel je conclusies.’

Hij demonstreert een rituele handeling die hoort bij het oversteekknoppengeloof. ‘Het is eigenlijk iets heel intiems, iets tussen mij en de oversteekknop. Kijk goed. Ik vloek eens luid, ram de oversteekknop en wacht dan tot het groen wordt. Heel intens allemaal. Hoe langer de wachttijd, hoe zondiger je leeft.’

Elf minuten en een half later springt het verkeerslicht inderdaad op groen. ‘Zie je? Het werkt. Zulke tastbare resultaten heeft God nooit kunnen voorleggen. Ik zal zelfs meer zeggen: geloofde ik in God, stond ik hier morgen nog mooi te wezen.’

Het eerste mirakel is inmiddels erkend. Juist op het moment dat de hand van Maria (68) de drukknop beroerde, sprong het verkeerslicht op groen. Door de appelflauwte dientengevolge moest Maria wachten tot het twintig minuten later nogmaals groen werd teneinde de andere kant van de straat te bereiken.