Stembusgang zet Amerika op de kaart

door The Vremde Mirror

De stembusgang georganiseerd door de heemkundige kring van Amerika is een eclatant succes geworden. ‘Doel bereikt. De Verenigde Staten staan nu echt wel op de kaart,’ jubelt een zeer trotse voorzitter.

vs2

Met een benefiet of een eigen atoomprogramma val je tegenwoordig niet meer op. De heemkundige kring van Amerika zocht daarom naar iets origineels.

‘De stembusgang overtrof alle verwachtingen. Plots stond Amerika maandenlang in de publieke belangstelling. De hele wereld weet Amerika nu liggen. Dat lokale media als de New York Times en CNN interesse zouden tonen, oké. Maar een Extra Journaal met Hanne Decoutere om zes uur ’s ochtends?’

De heemkundige kring van Amerika denkt al aan een vervolg. ‘Over vier jaar doen we het opnieuw. Wie weet al drie jaar en elf maanden voordien.’