Barry houdt met Kerst eenzame televisie gezelschap

door The Vremde Mirror

Niet iedereen kent het geluk om Kerstmis door te brengen met vrienden en familie. Barmhartige Barry houdt daarom de eenzame televisie in de woonkamer een ganse dag gezelschap.

Barry (links)

Barry (links) met twee imaginaire vrienden.

‘We beseffen niet hoeveel televisies noodgedwongen Kerstmis in hun eentje vieren,’ luidt Barry de alarmbel. ‘En het is niet alleen een probleem van de oudere exemplaren. De televisie in de woonkamer wordt in februari vier jaar. En wie blijft er bij haar als ik haar alleen laat? Juist ja. Ik kan haar toch niet zomaar aan haar lot overlaten.’

Barry wuift weg dat zijn opofferingsgezindheid wel heel ver gaat. ‘Het heeft inderdaad jaren voorbereiding gevergd. Wat gebeurt er als ik vijftien uur achter elkaar naar haar staar? En wat als ik dat een jaar elke dag doe? Het minste wat je kunt doen. Een goede verstandhouding is essentieel. Ik wil met Kerst gewoon niet voor verrassingen komen te staan.’

‘Een eenzame televisie de dag van haar leven bezorgen. Vullen met solidariteit, warmte en hoop. Daar doe ik het voor. Dat altruïsme is een kant van mij die weinig mensen kennen,’ geeft Barry toe.

‘Een beproeving, maar een onvergetelijke ervaring. Ik zal heel geconcentreerd moeten zijn, want een blunder tijdens het zappen is snel gemaakt.’

Barry zal met Kerstmis de televisie daarom alleen gezelschap houden.