Toeristische brochure regering promoot Eigen Land

door The Vremde Mirror

Om tegemoet te komen aan het toenemende onveiligheidsgevoel, dit heette ooit gewoon xenofobie, laat de Belgische regering een toeristische brochure verspreiden over Eigen Land onder alle mensen die eruitzien alsof ze hier niet geboren zijn. De brochure moet hen informeren over het land waaruit ze twee maanden geleden zijn gevlucht.

Een Syrisch benefiet voor deze arme stakker.

Initiatiefnemer is raar maar waar Theo Francken (N-VA). ‘We willen dat eens getroffen door deze inzichten mensen vrijwillig terugkeren naar Eigen Land, of ze hier nu zijn aangekomen na een levensgevaarlijke tocht op de vlucht voor ontmenselijking over zee en door Oost-Europa of hier al decennia gehuisvest zijn.’

Francken vat de kernpunten van de toeristische brochure samen. ‘In Eigen Land is het altijd mooi weer, in Eigen Land is er plaats genoeg, in Eigen Land word je gefusilleerd met wapens van Belgische makelij, in Eigen Land heb je drie huizen en in Eigen Land word je niet per definitie als een terrorist behandeld.’

Je mag het volgens Mia Doornaert zo niet zeggen, ‘maar,’ zo zegt ze, ‘het is al langer geweten dat vreemdelingen te weinig rekening houden met het westerse perspectief: ze begrijpen niet dat westerlingen niet begrijpen dat je op de vlucht slaat voor dictators en terreur om in een politiek gematigd klimaat onderdak te vinden. Zo wereldvreemd.’

Francken heeft nog een bericht voor de haters. ‘Mensen die over ons land klagen dat ze zonder proces eruit worden gezet, kunnen altijd naar Eigen Land gaan als het daar dan toch beter is.’