Trump verkoopt Vrijheidsbeeld aan Noord-Korea

door The Vremde Mirror

De Amerikaanse president Donald Trump doet het Vrijheidsbeeld van de hand voor drie miljoen dollar. Noord-Korea aasde al langer op het beeld, maar Barack Obama toonde zich altijd onvermurwbaar.

Trump is opgetogen over de deal. ‘Dat we voor dat gedrocht geld hebben gekregen, nota bene van een arrogante brulboei, bewijst weer wat voor een gewiekste, intelligente en superieure zakenman ik ben.’

‘Ik ben blij dat het uit mijn zicht verdwenen is. Het Vrijheidsbeeld doet denken aan de kernwaarden van een westerse democratie. Het symboliseert gastvrijheid en gelijkheid. Vrijheid en respect. Dat Noord-Korea zulk bedrag veil heeft voor een beeld met deze betekenis, zegt alles over de dubieuze intenties van Noord-Korea.’

Het Vrijheidsbeeld komt in Pyongyang te staan, naast dat andere befaamde monument, de rode knop. De andere gegadigden zijnde Turkije, Saoedi-Arabië, Rusland, Qatar en Gwendolyn Rutten hebben al aangegeven in ruil voor het Vrijheidsbeeld kernproeven van Noord-Korea te gedogen.