Milieubewuste foodie vliegt naar Peru om quinoa: ‘Koop lokaal!’

door The Vremde Mirror

‘Het is algemeen geweten dat het veel beter is om lokaal te kopen.’ Ja, Annabelle (31) is volledig mee met haar tijd. Daarom trekt ze iedere maand naar Peru om quinoa.

‘Quinoa uit Peru die naar hier overgevlogen wordt, is slecht voor het milieu en niet een klein beetje. Later kijken we vol schaamte terug en zullen we denken: hoe konden we dit onze planeet aandoen?’

Annabelle ziet het vaak in haar omgeving: ‘Vriendinnen die denken dat ze gezond en bewust bezig zijn omdat ze quinoa eten op een bedje van chiazaad en gepasteuriseerde avocadoschil. Dan moet ik altijd hard lachen, vanwaar komt die quinoa lieve meiden?’

‘We staan te weinig stil bij de import van voedingsmiddelen van heinde en verre en de impact ervan op onze ecologische voetafdruk,’ legt Annabelle uit. ‘Daarom koop ik mijn quinoa lokaal, in Peru. Lokaal kopen is erg belangrijk, mijn quinoa is smakelijker, verser, klimaatvriendelijker, goedkoper omdat ik rechtstreeks bij de boer koop en ik steun de lokale economie.’

Annabelle heeft al heel wat vriendinnen verloren die in een depressie belandden door haar morele suprematie. Haar bewust consumptiegedrag gaat dan ook heel erg ver. Zo trekt Annabelle voor een lapje rundvlees helemaal naar West-Vlaanderen.