Journalisten zien misogyne racistische brulboei in gepantserde wagen voorbijrazen: ‘OMG KIJK!’

door The Vremde Mirror

‘Misogyne racistische brulboeien, die zien we anders alleen in De Afspraak,’ hapt VRT-verslaggever Jan Balliauw naar adem. ‘OMG, ik heb hem gezien, ik heb hem gezien.’

Ook op de redactie van De Standaard siddert men van opwinding. ‘We kunnen deze huilerige halvegare die helemaal uit Amerika is overgevlogen niet langer doodzwijgen,’ stelt hoofdredacteur Karel Verhoeven. ‘Onze meest getalenteerde journalisten met de beste opmerkingsgave berichten over zijn bezoek. Momentje, telefoon. Ja? Meen je niet? Zeker? Dubbel gecheckt? Ik ben sprakeloos. Knap werk. Doe jij Gert Late Night? Doe ik Van Gils en Gasten.’

‘Wat een dag,’ reageert Verhoeven geëmotioneerd. ‘Moet u weten. Ik ontvang net het bericht dat de vrouw van die Amerikaanse gek zonder fatsoen of enige andere vorm van betamelijkheid zich heeft omgekleed en dat is niet alles. Ze deed dat niet gewoon op het vliegtuig, maar in volle vlucht naar Brussel. Kijk, voor zulke primeurs doe je het dus.’

Ook tal van prominente binnenlandse figuren konden meer dan een glimp opvangen van deze xenofobe vrouwenhater tegen wie de media aldoor complotten smeden. ‘Ik heb hem mogen spreken,’ giechelt Belgisch premier Charles Michel (MR). ‘En ik heb zijn achterste mogen schoonlikken,’ hijgt minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) nog na. Koning Filip: ‘Wie was die ongemanierde driftkikker eigenlijk?’

Fans van Anthony Vanden Borre kwamen de straat op tegen de fel overdreven aandacht voor deze tactloze, Amerikaanse herrieschopper. ‘Wat heeft die man nu al bewezen?’

Straks volgt het hoogtepunt van de reis van deze misogyne racistische brulboei: een onderhoud met Ruben Van Gucht. ‘Ik denk dat hij er wel naar uitkijkt me te ontmoeten. Ik ben al op de foto gaan staan met mezelf en heb die voor hem gesigneerd,’ verklapt Van Gucht.