Mayeur nieuwe hoofdredacteur daklozenkrant

door The Vremde Mirror

Yvan Mayeur leidt voortaan de Brusselse daklozenkrant, die hij wil professionaliseren. ‘Er valt goed geld te verdienen aan daklozen, maar het kan altijd nog beter,’ klinkt het ambitieus.

‘De Brusselse burgemeester heeft een zuiver geweten,’ schrijft kersvers hoofdredacteur Yvan Mayeur in zijn eerste editoriaal. ‘Ik heb hem gesproken en heeft spijt dat hij voor zulk schamel bedrag in diskrediet komt. Wat een blunder van de PS mochten ze hem ontslaan.’

‘Ik zou hetzelfde gedaan hebben,’ aldus een meteen krasse Mayeur. ‘Als je toch slaapt op straat, hygiëne onbelangrijk vindt en je eten in vuilnisbakken zoekt, heb je ook niet dringend geld nodig me dunkt. Als je een landgoed aan de Côte d’Azur afbetaald moet krijgen daarentegen.’

Mayeur kondigt voorts enkele vernieuwingen aan. ‘De daklozenkrant staat voor een synergie met de partijkas van de PS, maar daar kunnen we nog rustig over vergaderen, en vanwege bezuinigingen zal de daklozenkrant voortaan uitsluitend in krantenwinkels te vinden zijn.’