Benefietactie daklozen voor Mayeur geen succes

door The Vremde Mirror

Hartverwarmend. Een inzamelingsactie van daklozen ten bate van voormalig Brussels burgemeester Yvan Mayeur leverde 700 euro en een gekauwde kauwgom op. Die dringt aan op bijkomende inspanningen van de daklozen.

‘Iedereen kan burgemeester van Brussel worden en op straat terechtkomen,’ aldus Roger (51) en reeds drie jaar dakloos. ‘Wij weten hoe dat voelt. Daarom ging de opbrengst van onze bedelacties gisteren integraal naar Yvan Mayeur.’

Toch stelt Yvan Mayeur de inzet van de daklozen in vraag. ‘700 euro. Dat komt overeen met één keer zogezegd vergaderen. Is dit wat ik voor hen beteken na alles wat ik de voorbije jaren van ze heb afgepakt? Het bedrag verdubbelen is het minste wat ze kunnen doen.’

‘Al kan het bedrag zo laag liggen omdat er in onze samenleving bedroevend weinig respect is voor burgemeesters die geld aftroggelen van mensen die niks hebben,’ moet Mayeur ook toegeven. ‘De daklozen hadden beter beweerd dat het geld voor henzelf bestemd was en het dan stiekem naar mij doorgesluisd. Geloof me, hun benefietactie was dan wel een succes geweest. Deze tip kost 700 euro.’