Brussels minister van cumul wil minder mandaten

door The Vremde Mirror

Telt Brussel te veel mandaten? Brussels minister van cumul Yvan Mayeur vindt alvast van wel. ‘Een mandaat mag geen bezigheidstherapie zijn.’

‘Wat doet een OCMW-voorzitter? En een burgemeester? Vele van deze mandaten zijn overbodig.’ Brussels minister van cumul Yvan Mayeur wil komaf maken met de oude politieke cultuur.

Schepen van cumul in Sint-Joost-ten-Node Yvan Mayeur vindt de kreet van Yvan Mayeur van populisme getuigen. ‘Het is bon ton om nu de verschillende mandaten en mandatarissen in twijfel te trekken. Maar zijn zijn handen zelf proper? Bovendien is het niet aan hem om te oordelen. Het is aan Brussels minister van decumul Yvan Mayeur om zich hierover te buigen.’

OCMW-voorzitter van de Goffartstraat in Elsene Yvan Mayeur sluit zich aan bij Yvan Mayeur, maar ook bij Yvan Mayeur. ‘Er zijn te veel mandaten en mandatarissen, maar we mogen niet het kind met het badwater weggooien. Hyperlokale OCMW-voorzitters weten wat er leeft onder de mensen.’

De Brusselse minister van cumul Yvan Mayeur denkt zelf het goede voorbeeld te geven. ‘Ik wil mijn huidige taken gerust combineren met het burgemeesterschap van Brussel.’