Studie toont aan: ‘Je hebt geen racisme nodig om je achterlijkheid te bewijzen’

door The Vremde Mirror

Vele mensen denken dat ze racisme nodig hebben om anderen ervan te overtuigen dat ze achterlijk zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit een grove misvatting is.

‘De mens is een uniek wezen, omdat hij over een eindeloze waaier aan mogelijkheden beschikt om zijn onkunde, achterlijkheid en incompetentie te etaleren. Zo zelfs dat racisme totaal overbodig wordt,’ stellen Zweedse wetenschappers.

‘Sterker nog, uit ons onderzoek blijkt dat mensen die denken racisme nodig te hebben om hun omgeving van hun achterlijkheid te overtuigen, juist intrinsiek achterlijker zijn dan anderen. Met andere woorden, zij hebben racisme het minst nodig om een debiel te zijn.’

De wetenschappers ontkennen niet dat racisme een doeltreffende manier is om achterlijk over te komen. ‘Dankzij één zinnetje lijk je al getransporteerd uit een koloniaal tijdperk. Dat is nu eenmaal vele laagdrempeliger dan een hele avond naar Niels Destadsbader en James Cooke kijken.’

Ondanks deze bewijzen is Sonja (59) niet van plan racistische uitspraken af te zweren. ‘Ik geloof de wetenschap niet. Dat is een verzinsel van het linkse establishment, dat weet iedereen. Of denk je echt dat ik achterlijk ben?’