Kindermoordenaar van zijn melk door openingsvraag Lieven Van Gils

door The Vremde Mirror

Opmerkelijke gast gisteren in Van Gils & gasten was Marc. Hij wou niet in beeld komen omdat hij onherkenbaar door de straten wil kunnen flaneren nadat hij vorige week een cipier gijzelde en uit de gevangenis ontsnapte (begrijpelijk, hoe zou je zelf zijn?), Marc wou wel ongestoord getuigen op televisie. Dat was buiten de openingsvraag van Lieven Van Gils gerekend.

Lieven Van Gils: ‘Dag Marc, mag ik je zeggen? Ja? Dat is fijn. Je even kort voorstellen voor de mensen die je niet kennen: je mishandelde jarenlang je vrouw, een zeer actueel thema, en dat is niet alles, je had nog wel meer op je kerfstok: je ontvoerde meisjes, je was niet vies van een verkrachting, je sloot jonge vrouwen en meisjes op in een kelder en je doodde ze ook. De mensen zullen je vooral hiervan herinneren. Ik zie dat je twee pistolen voor je hebt liggen, mooi dat je die even hebt meegenomen naar de studio, laat ze nog even liggen, Marc. Mijn opsomming is niet af: je werd opgepakt, je ontsnapte en bedreigde hierbij een agent en zat jarenlang in de cel tot vorige week, toen je wist te ontsnappen, wederom. Niemand is natuurlijk honderd procent kindermoordenaar, je was ook ’s lands meest gehate persoon aan het eind van de voorbije eeuw. Straks natuurlijk alles of je hier gemakkelijk bent geraakt. Maar eerst even een vraag die ik zeker moet stellen: heb je lekker geslapen?’