Carrasco legt bod Brusselse vzw’s naast zich neer: ‘Het sportieve aspect is doorslaggevend’

door The Vremde Mirror

Rode Duivel Yannick Carrasco kon op belangstelling rekenen van een drieëntwintigtal Brusselse vzw’s en één Chinees voetbalteam. Uiteindelijk koos hij voor een avontuur in China. ‘Het is niet alleen geld dat telt.’

‘Een voetbalcarrière is maar van korte duur en één ondoordachte beslissing kan nefast zijn. Vele voetballers kiezen rücksichtslos voor de hoogste bieder en vergeten op lange termijn te denken. Die fout wil ik niet maken,’ licht Carrasco zijn keuze toe.

‘Ja, de Brusselse vzw’s hebben financieel heel wat te bieden. Maar of het een duurzame keuze is? Mijn speelkansen zijn er onzeker en het is niet gemakkelijk om in België actief te zijn en een selectie af te dwingen voor het WK. In China kan ik spelen tegen een hoop nepvedetten. Het sportieve aspect is doorslaggevend geweest.’

Carrasco verontschuldigt zich bij zijn Belgische fans. ‘Ik moet aan mijn carrière denken. Weet je, ik kan altijd nog naar een Brusselse vzw trekken wanneer ik 32 of 33 ben. Ik ben pas 24, poen pakken kan later nog altijd.’