N-VA biedt Meeuws en Peeters plaats op lijst aan

door The Vremde Mirror

Wat al langer in de lucht hing, bevestigt nu ook kandidaat-burgemeester voor N-VA in Antwerpen Bart De Wever. ‘Ja, wij bieden Kris Peeters en Tom Meeuws een verkiesbare plaats op onze lijst aan.’

De Wever licht toe. ‘Tom en Kris weten als geen ander mensen over de streep te trekken om voor N-VA te kiezen. Meer nog dan onze mandatarissen. Hun inzet en creativiteit is ongezien. Hoe gênant zou het zijn mochten ze opkomen voor een andere partij.’

‘Er zijn mensen binnen de partij die Tom beter kennen dan ik, maar ik verwacht veel van hem. Sinds ik hem ken, stelt Tom alles in het werk om N-VA groot te maken. Loyaal en onvoorwaardelijk. Soms dat we dachten: Tom, zo ver moet je nu ook niet gaan.’

‘Maar wat dan gezegd van Kris? Ik ken Kris al jaren. Als je hem hoort of ziet, denk je: ‘Stop Kris, je maakt alles kapot. Je zit niet in de oppositie.’ Maar uiteindelijk blijkt hij altijd via een omweg ons in de kaart te spelen. Als we in Antwerpen winnen, hebben we dat grotendeels aan hem te danken.’

De Wever dist een kenmerkend voorval op. ‘Weet je nog hoe Tom ons openlijk afbrak? En hoe hij zichzelf oh zo pijnlijk in de voet schoot? Dat was gewoon briljant, sindsdien kunnen we de verkiezingen niet meer verliezen. Of we moeten Annick De Ridder tijdig vergeten te lozen.’

Tom Meeuws aanvaardde het aanbod van De Wever onmiddellijk. Kris Peeters houdt de boot vooralsnog af. ‘Dan moet ik naar Antwerpen verhuizen. En wat heb ik daar nu te zoeken?’