Diskwalificatie top 3 Antwerp Ten Miles: selfie vergeten achteraf

door The Vremde Mirror

Opschudding na afloop van de Antwerp Ten Miles. De volledige top 3 vergat een selfie te nemen en wordt conform het wedstrijdreglement uit de uitslag geschrapt.

Het wedstrijdreglement is duidelijk: ‘Wie binnen de 5 minuten na aankomst geen selfie neemt van het eigen bezwete gezicht, bij voorkeur met medaille, nam eigenlijk niet deel aan de Antwerp Ten Miles en wordt derhalve uit de uitslag geschrapt.’

De oorspronkelijke top 3 roept – laat ons hierover eerlijk zijn – ridicule excuses in voor dit niet lichte vergrijp. Citeren we de meest lachwekkende smoes: ‘We dachten dat de Antwerp Ten Miles een loopwedstrijd betrof.’

Cédric (28) schuift zo op van de 12.347ste naar de 12.344ste plaats. ‘Een magere troost. Zonder hen krijg je een heel ander wedstrijdbeeld. Wie weet wat er anders voor mij mogelijk was geweest. Dat ga ik door deze bedriegers dus nooit weten. Ja, ik voel me bestolen.’

Ook Emma (22) was niet op de hoogte van het reglement. ‘Moest er eerst gelopen worden?’