Tom Meeuws: ‘Ik was de Reus’

door The Vremde Mirror

‘Ik wil in het reine komen met mezelf nu de verkiezingen in aantocht zijn,’ bekent Tom Meeuws (sp.a). ‘Ik ga hier open en transparant over zijn: ik was de Reus.’

‘Jinnih vroeg me of er nog lijken uit de kast zouden vallen. Ik dacht diep na, maar vond niets. Tot ik op het radionieuws hoorde dat Bonkoffsky de Reus van de Bende van Nijvel niet was, duh. En dat terwijl zijn familie blijft geloven van wel.’

‘Ik was het grondig zat dat anderen mijn levenswerk poogden op te eisen,’ geeft Meeuws toe. ‘Ik belde Jinnih en zei dat ik misschien iets relevants over het hoofd heb gezien. Ze reageerde opgelucht: ‘Oef, als het dat maar is. Kom, we geven een persconferentie.’

‘Wie rijdt er een vlekkeloos parcours tijdens zijn jeugd? Er zijn te veel fantasten die de titel van Reus claimden om goedkoop aandacht te scoren. Ik ben geen fantast, hoogstens politicus,’ beklemtoont Meeuws nog.

Meeuws behoudt zijn tweede plaats op de lijst in Antwerpen. Logisch vindt politicoloog Carl Devos. ‘Dat sp.a het raadsel achter een politiek gevoelig dossier als de Bende van Nijvel oplost, is een klap voor de andere partijen. Sp.a toont transparantie en daadkracht, wat haar in Antwerpen weer helemaal op de kaart zet.’

Het federaal parket is niet zinnens een onderzoek te openen tegen Meeuws. ‘Wat moet de Bende van Nijvel ons interesseren?’