Vermassen geeft Vermassen gelijk wanneer hij Vermassen gelijk geeft wanneer die laatste Vermassen gelijk geeft

door The Vremde Mirror

In een controversieel interview geeft Jef Vermassen advocaat Vermassen gelijk wanneer die Vermassen gelijk geeft. Opvallend: strafpleiter Vermassen steunt Jef Vermassen over de volledige lijn. ‘Jef Vermassen heeft gelijk.’

Voor strafpleiter Vermassen lijdt het geen twijfel: ‘Als al die mensen stuk voor stuk Jef Vermassen gelijk geven, kun je dit bezwaarlijk nog stom toeval noemen. Wie ben ik als strafpleiter van eenvoudige komaf om ze tegen te spreken?’

Jef Vermassen is blij dat strafpleiter Vermassen hem bijtreedt. ‘Hij stond altijd al redelijk hoog in mijn achting, zowel persoonlijk als professioneel. Dit bevestigt mijn gevoel, wat veel zegt over mijn gave om mensen correct in te schatten.’

Ook advocaat Vermassen strooit met lof. ‘Strafpleiter Vermassen is de collega die ik het felst waardeer. Zeg maar de enige van wie ik nog wat te leren heb. Onbegrijpelijk dat de media hem niet vaker een forum gunnen. Hij is erudiet, welbespraakt en ingetogen. Als ik toch wat kritiek mag geven: hij zou zelf vaker de aandacht kunnen opzoeken, maar je kunt zoiets niet forceren.’

‘Het doet goed om niet alleen te staan,’ erkent Vermassen. ‘De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het ook niet de minsten zijn die me gelijk geven. Ik zeg het zelf niet graag, maar natuurlijk ben ik een visionair. Alleen andere visionaire types merken dit op.’

Over wat heeft Vermassen nu gelijk? ‘Wel, dat ik het altijd al gezegd heb. Iets wat ik al mijn hele leven zeg. En daar blijf ik bij. Sommigen betwisten dat. Waarom weet ik niet, maar duidelijk om mij en dus het onderzoek te saboteren. Hopelijk kan het nu weer over mij gaan zonder mij te ridiculiseren.’