De Wever presenteert vanaf 2019 nieuws VTM

door The Vremde Mirror

Nu de nieuwsredactie van VTM naar Antwerpen verhuist, verwelkomt VTM ook nieuwe nieuwsankers. Bart De Wever is gisteren voorgesteld als het eerste nieuwe gezicht.

‘Nu ja, nieuw. Bart is geen onbekend gezicht voor de VTM-kijker,’ nuanceert directeur nieuws Kris Hoflack. ‘Het is efficiënter om De Wever zelf de vragen te laten stellen in plaats van ons blauw te betalen aan een buikspreekpop met een diploma journalistiek.’

Hoflack stelt gerust: ‘Er verandert heus niet zo veel voor de kijker. We willen De Wever optimaal benutten als VTM-gezicht. Deze verhuis is de perfecte gelegenheid. Hij weet wat er in Antwerpen leeft en beschikt over heel wat connecties op ’t Schoon Verdiep.’

VTM-journalist Jan De Meulemeester is blij met zijn nieuwe collega. ‘De Wever kan als geen ander het werk van de Vlaamse en federale regering op de korrel nemen. Eigenlijk wat een politiek journalist zou moeten doen. Oneindig veel respect voor hem.’

Of De Wever tevreden is met de overstap? ‘Ik ken de nieuwsstudio van VTM beter dan de Kamer, het is een beetje thuiskomen. Ik spreek daarom liever van een uitbreiding van mijn bevoegdheden. Vroeger stelde ik ook al geregeld de vragen op, nu kan ik ze ook stellen. Nu al zin om de voorzitter van de grootste Vlaamse partij of de burgemeester van Antwerpen aan de tand te voelen.’