‘WK Voetbal moet laatste homo in Rusland genezen’

door The Vremde Mirror

De Russische president Vladimir Poetin rekent op een positieve invloed van het WK in zijn land. ‘Het voetbal moet de laatste homo’s in Rusland genezen, gesteld dat die er nog zijn of ooit al waren.’

© Wikimedia Commons

‘In voetbal zijn er geen homo’s. In Rusland ook niet, maar laten we waakzaam blijven,’ waarschuwt Poetin die wijst naar westerse media die jongeren ophitsen. ‘Om het sterke en zuivere Russische volk te verzwakken.’

‘We nemen zelf ook maatregelen,’ aldus Poetin. ‘Holebi’s worden zogezegd bedreigd in Rusland. Flauwekul. Dat zijn politieke tegenstanders in de hoedanigheid van acteurs die tonen wat er met homo’s gebeurt, mochten die al bestaan.’

FIFA-voorzitter Gianni Infantino bevestigt. ‘Er zijn geen homo’s in voetbal. Rusland neemt op dat vlak een hoop preventieve maatregelen en FIFA beschouwt Rusland als een natuurlijke bondgenoot. Dat FIFA niets doet, is natuurlijk omdat homo’s in voetbal zoals algemeen geweten niet bestaan.’

‘Ook dat is niet helemaal waar,’ meent Infantino. ‘FIFA wil haar maatschappelijke rol niet verwaarlozen. Voetbal kan zich als voorloper profileren en daarom lanceert FIFA de spot Zeg nee tegen homo’s.’ Frank Boeckx wordt genoemd als gezicht van de campagne.