Rusland levert gratis olie aan Saoedi-Arabië

door The Vremde Mirror

Na afloop van Rusland – Saoedi-Arabië (de match eindigde op 5-0, geven we louter voor de volledigheid mee) sloten beide landen een oliedeal. Rusland levert voor 2020 gratis 1 miljard vaten olie aan Saoedi-Arabië.

Waaraan hebben de Saoedi’s dit geschenk te danken? De Russische president Vladimir Poetin legt uit: ‘Aan onze fantastische handelsbetrekkingen met Saoedi-Arabië. En geen investering is te groot om die te onderstrepen. Hopelijk hebben andere landen als Egypte en Uruguay dit gezien.’

‘Uiteraard zijn die 1 miljard vaten olie vooral symbolisch,’ meent de Saoedische koning Salman. ‘Maar met de opbrengst kan mijn vrouw een auto kopen met een volle tank en ik voor haar een chauffeur.’

In de marge excuseerde Poetin zich nog voor de 5-0 pandoering die Saoedi-Arabië leed. ‘Ik hoop dat we dit ooit kunnen goedmaken.’