Roberto Martinez steunt Rode Duivels

door The Vremde Mirror

De Spanjaard Roberto Martinez heeft publiekelijk zijn steun uitgesproken voor België op het WK. ‘Niet zomaar een detail,’ oordelen de meeste Rode Duivels.

‘België is een fantastisch team. Met vele creatieve voetballers, een solide verdediging en Karl Vannieuwkerke. Ik zal niet zeggen dat ze de kwartfinales moeten halen, maar ik hoop alleszins dat ze zo ver mogelijk raken,’ aldus Martinez.

‘Een beetje onverwachts, maar daarom niet minder gelegen.’ Zo beoordeelt Kevin De Bruyne de mooie woorden aan het adres van de Rode Duivels. ‘Als mensen als Martinez in je geloven, doet dat heel veel deugd. De bevestiging dat we op de goede weg zijn.’

‘Dit is niet niets,’ stelt Romelu Lukaku. ‘Natuurlijk zijn we blij dat Martinez ons steunt. Roberto Martinez! Ongelofelijk zeg. Het is een grote eer dat zo iemand een klein land als België niet alleen kent, maar ook ten volle steunt.’

Wou Martinez ook nog kwijt: ‘Oké, Radja Nainggolan is er niet bij. Hoe dat tactisch te verantwoorden valt, weet ik ook niet. Maar laat dit geen reden zijn om de coach en zijn spelers af te vallen. België is meer dan Nainggolan alleen. Dendoncker, Ciman, Boyata et cetera.’