Gok nu of een match is omgekocht of niet

door The Vremde Mirror

Bij de belangrijkste gokbedrijven kunt u tijdens het WK voetbal wedden of een wedstrijd al dan niet is omgekocht. Een primeur.

Het is gek dat gokbedrijven nog niet eerder op het idee zijn gekomen. Of een match is omgekocht of niet heeft geen onbeduidende invloed op de eindscore, in tegenstelling tot het aantal inworpen door nummer 8 met het rode shirt in de dertiende minuut waarop al volop gewed wordt.

Hugo (59) zag veel geld verloren gaan. ‘Ik heb de spelers van Colombia omgekocht om te verliezen tegen Japan. Ik zette daarna in op ‘match niet omgekocht’. Achteraf denk je: stom natuurlijk, ik had het kunnen weten.’

Een Duitse gokker is al opgepakt. Hij wordt ervan beschuldigd te hebben gehandeld met voorkennis. Hij benaderde voor de match Rusland-Egypte geen spelers en wedde hierop dat de match niet is omgekocht.

Gokbedrijf Unibet sluit niet uit dat gokkers in de toekomst kunnen wedden welke ploeg is omgekocht. Gokbedrijven blijven evenwel op hun hoede voor matchen met verdacht hoge inzetten op ‘match omgekocht’ of ‘match niet omgekocht’. Om manipulatie tegen te gaan, zullen zij de weddenschappen op zulke matchen tijdig beëindigen.