Lokale partij in de kijker: We ♥ Bartje

door The Vremde Mirror

In Antwerpen trekt Jean Meulemans de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst We ♥ Bartje. Wat kan hij de kiezer beloven?

© Wikimedia Commons

We laten Meulemans aan het woord over zijn stad. ‘Zeg maar Jeanke meneer. Het is niet meer hetzelfde als vroeger. Alles verloedert, alles ligt open, alles moet kapot. Ge kunt niet zonder schoofzak van Linkeroever naar het station. Niet met de fiets en niet met de wagen. Zeven jaar geleden was dat ondenkbaar.’

‘Dat is Bartje zijn fout niet hé,’ analyseert Jeanke. ‘Dat zijn de puinhopen van de sossen. En Bartje moet het maar oplossen. Ik dacht daarom: Bartje kan wel steun gebruiken. En dus hebben wij als doel mensen bij te brengen wat voor zegen Bartje voor onze stad is. Een betere burgervader? Bestaat niet. Ik? Zijt gij met uw koppeke op de grond gevallen en blijven botsen meneer?’

‘Ons enige programmapunt is Bartje burgemeester van Antwerpen. Wij vinden alles wat Bartje vindt. Wij vissen in dezelfde vijver als N-VA: fans van Bartje. Maar je weet wat ze zeggen: je gevaarlijkste politieke vijanden zitten in je eigen partij, omdat ze zich als je grootste medestander voordoen. Daarom is het veiliger om op ons te stemmen.’

‘Als ik een zitje verwerf in de gemeenteraad? Ah, altijd akkoord zijn met Bartje hé. Af en toe applaudisseren. Niet te geestdriftig. We zijn een onafhankelijke politieke partij, geen fanclub.’

Wat als hij het oneens is met De Wever? ‘Bartje moet zich weleens wat te beschaafd uitdrukken. Maar ik weet wat Bartje denkt en dat is het voornaamste. Daarbovenop: als hij zich zoals Dewinter gaat gedragen, zullen de mensen beschaamd zijn hem openlijk te steunen. Nu is er alleen fierheid.’

‘Wilt u Bartje langer aan de macht? Stem We ♥ Bartje. Dat Bartje nog lang burgemeester mag zijn!’