‘Niet elke student geschiedenis dweept met Hitler’

door The Vremde Mirror

Na de Pano-reportage over Schild & Vrienden komen heel wat geschiedenisstudenten in opspraak. Zijn alle studenten geschiedenis nu bij voorbaat verdacht?

© Wikimedia Commons

Marcel (53): ‘Weer een student geschiedenis zeker die Hitler een toffe vindt? Zie je wel. Maar als je zegt dat alle studenten geschiedenis neonazi’s zijn, stigmatiseer je.’ Toeval aldus zijn vrouw Magda (55). ‘Onze Roderick studeert geschiedenis, niet vergeten. Alsof een loodgieter niet kan dwepen met Hitler.’

Theo Francken (N-VA) roept op tot sereniteit. ‘Laat ons oppassen met veralgemeningen. De meeste geschiedenisstudenten zijn brave kerels die alleen maar racistische tekeningen maken, de Waffen SS en Vlaamse Oostfronters verheerlijken, massamoorden goedpraten en Hitler verafgoden. Dus waar spreken we eigenlijk over?’

Roderick (22) toont aan dat niet elke student geschiedenis dweept met Hitler. ‘Geef mij maar Mussolini. Die kneedde eigenhandig jongens tot viriele mannen altijd klaar voor de strijd. Dan was Hitler maar een softie.’