Boechout kan toevloed N-VA-vluchtelingen niet aan

door The Vremde Mirror

Een noodkreet uit de Antwerpse rand. Mensen uit Edegem, Kontich, Lier, Wommelgem en andere nabijgelegen gemeenten overspoelen Boechout-Vremde. Stuk voor stuk niet-N-VA-stemmers.

kaart vrtnws

Schrijnende beelden in Boechout. Bakfietsmoeders uit Edegem en Lint rollebollen vechtend over straat om een villa met privépark te mogen betrekken. De quinoavoorraad daalt zorgwekkend. En Filip Peeters (’t Dorp) dreigt met een acteerprestatie wanneer een ingeweken Hovenaar hem verslaat bij een partijtje tennis. Kortom, ellende.

Uittredend en toekomstig burgemeester Koen T’Sijen (Pro) legt uit: ‘Vluchtelingen uit Schoten krijgen conform de VN-regelgeving sowieso opvang. Na deze drie mensen zijn bewoners van gemeenten die grenzen aan Boechout aan de beurt. We bieden iedereen onderdak, maar dat kost tijd.’

Oppositiepartij N-VA viseert het beleid gevoerd de afgelopen zes jaar. ‘Een meerderheid van de mensen woont hier graag, waardoor zij niet op ons hebben gestemd. Deze exodus is dus de schuld van het gemeentebestuur.’

T’Sijen pareert de kritiek. ‘We hebben nochtans genoeg fouten gemaakt. Kan ik eraan doen dat de oppositie zo zwak is?’

N-VA vreest dat het niet zal beteren. ‘Al deze inwijkelingen zullen over zes jaar ook op Pro stemmen en Boechout zal weer een vluchtelingengolf slikken.’ Vele Boechoutse N-VA’ers hebben daarom reeds gepoogd asiel aan te vragen in buurdorpen, maar blijken vooralsnog in geen enkele omliggende gemeente welkom.