Kris heeft niet op Kris gestemd, maar wie dan wel?

door The Vremde Mirror

‘Ik voel me de morele overwinnaar van deze verkiezingen,’ juicht Kris Peeters (CD&V). ‘Ik heb niet op mezelf gestemd, dus moet iemand anders dat hebben gedaan. Werkelijk geen idee wie.’

© Wikimedia Commons

‘Nee, echt niet. Ik heb niet op mezelf gestemd. Ik ben zelf ook verrast. Maar goed, wat mij betreft een duidelijk mandaat. De kiezer heeft beslist. Wie dat ook moge zijn. Ik mag zijn vertrouwen de komende jaren niet beschamen. Ik ga op een constructieve manier en tevens onverwijld aan de slag om een coalitie op de been te brengen.’ Et cetera, et cetera.

‘Volgens onze getuigen heeft er in Antwerpen niemand op Kris Peeters gestemd, aldus Ivan De Vadder. ‘Ofwel is een menselijke telfout de oorzaak, wat mij zeer onmogelijk lijkt, ofwel vertelt er iemand niet geheel de waarheid.’

‘Dat zou zeer spijtig zijn, mocht er iemand niet de waarheid verkondigen,’ reageert Kris Peeters. ‘Het is namelijk geen schande om een politicus te steunen die naar de kiezer is getrokken met een constructief, positief, mensengericht, verbindend, leuk en krachtdadig project. Ik zou het meteen erkennen mocht ik op mezelf stemmen, maar goed, dat is nu niet het geval.’ Et cetera, et cetera.