Financiële compensatie voor winnaars Lotto

door The Vremde Mirror

Heel veel geld maakt kennelijk niet gelukkig. Winnaars van de Lotto kunnen daarom op een financiële compensatie rekenen.

Laat dit duidelijk zijn: dit is een logo, geen gokreclame.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) legt uit: ‘Hoe hoger het gewonnen bedrag, hoe hoger de uitkering. Al mogen we de grote vermogens en eenieder met een postbus in een financieel paradijs niet discrimineren. Daarom ontvangen zij ook een jaarlijkse toelage ter verzachting van hun dagelijkse morele en fysieke leed.’

Voor Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans (N-VA) het signaal om flink uit te halen. ‘Mensen een laag loon mogen eens ophouden met klagen. Zij hebben het goed genoeg. Het zou hen sieren een deel van hun loontje af te staan, uit solidariteit met de rijke bovenlaag die alles bezit wat het hartje maar begeert.’

Ook is er een crowdfunding gestart om Steven Vanackere te steunen. Ook namens onze redactie: ‘Beste Steven, dank om je op te offeren in het belang van het vaderland en veel moed. Weet dat wij dit nooit maar dan ook nooit zullen vergeten.’