Bart Verhaeghe beroofde bank: ‘In volledige transparantie’

door The Vremde Mirror

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe verdoezelt niet een bank te hebben beroofd. ‘Ik ben daar altijd eerlijk over geweest hoor. Ik heb een bank overvallen, met een pistool een bediende bedreigd en 550.000 euro gestolen. Meer moet men daar ook niet van maken.’

‘De bankoverval dateert uit de beginperiode van mijn voorzitterschap om de moeilijke onderhandelingen met potentiële sponsors te vermijden,’ vertelt Verhaeghe. ‘Ik heb daar altijd open kaart over willen spelen. Nu goed, ik kreeg nooit de vraag. Dan kan ik niet weten dat dit een interessant feit is. En kan men mij zeker geen achterkamertjespolitiek verwijten.’

‘Het is een tendens,’ merkt Verhaeghe op. ‘Mensen uit de voetbalwereld liggen onder een vergrootglas. Het zijn allemaal zakkenvullers en sjacheraars. Dat er tal van bonafide lieden zijn die een bankoverval plegen zonder bivakmuts en hierover transparant willen communiceren, vergeet men gemakshalve. Moraalridders van de verwerpelijkste soort.’

Verhaeghe zucht. ‘Al die heisa voor een bankoverval. Met de kennis van nu had ik het niet gedaan. 550.000 euro. Waar hebben we het over?’